Warmtepomp Geldermalsen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Geldermalsen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €305,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Geldermalsen.
warmtepomp-installateur-4191

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Waardevermeerdering huis
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode-regio4191
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geldermalsen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt velerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geldermalsen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woonruimte en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Geldermalsen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vind je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4191).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna doorzoek je accurate details m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Geldermalsen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €24.300. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Geldermalsen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geldermalsen

Geschikte installaties:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels interessante subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26700Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€14400 – €21600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €6175Relatief lage investering
Lucht-water€4100 – €7125Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2950 – €6300Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Geldermalsen consumeert circa 1650 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €240 tot €350. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €145 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€708
Buitenlucht2700kWh€489€219
Bodemwarmte1600kWh€347€361
Hybride1325 kWh + 475 M3€524€184

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Geldermalsen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Geldermalsen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Geldermalsen. Het betreft een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.geldermalsen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Geldermalsen. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €750 tot doorgaans €3750. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Geldermalsen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1550.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS6WH(V)NPE+RWH6(V)NFWE+200L16 KW€2900,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI9 (B/W)10 KW€2800,-
ToshibaHWS-1105H + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Geldermalsen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente