Warmtepomp Enspijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Enspijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Enspijk.
warmtepomp-installateur-4157

 • Verantwoorde investering
 • Kan het huis ook koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode-regio4157
Netnummer0345 (+31345)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Enspijk

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Enspijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Enspijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vind jij zonder problemen erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4157).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind je accurate aanbevelingen aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Enspijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €19.500. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.725 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Enspijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-enspijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de hoge subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De totaalprijs wordt mede bepaald door specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27100Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16300 – €20000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4400 – €6350Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3900 – €6625Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2325 – €6800Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Enspijk gebruikt pakweg 1650 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing varieert van €240 tot €380. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €195 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€699
Buitenlucht2775kWh€475€224
Bodemwarmte2100kWh€336€363
Hybride1325 kWh + 375 M3€510€189

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Enspijk?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Geldermalsen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er de interessante groene lening via jouw gemeente Geldermalsen. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.geldermalsen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Enspijk. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 en kunnen oplopen tot €3900. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Enspijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Austria EmailExplorer EVO 200 (WT)0 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPC(R)75V6 KW€1900,-
ARTELMHP12RL2411 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Enspijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!