Warmtepomp Neerijnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Neerijnen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een economische en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal facetten. Op onze website ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Neerijnen.
warmtepomp-installateur-4182

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4182
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Neerijnen

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit fors wat installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neerijnen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Neerijnen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door deze pagina vind jij veelzijdige installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4182).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna doorzoek jij actuele raadgeving m.b.t. populaire warmtepompen en wat past bij jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Neerijnen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €15.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft relevante voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Neerijnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neerijnen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door interessante subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2900. De factuur is gebaseerd op meerdere facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25000Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16100 – €23600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5500 – €6750Kan ook als airco werken
Lucht-water€3800 – €6350Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2175 – €6100Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Neerijnen verbruikt pakweg 1710 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €260 tot €335. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €170 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€720
Buitenlucht2625kWh€497€223
Bodemwarmte1800kWh€353€367
Hybride1600 kWh + 375 M3€533€187

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Neerijnen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er een speciale groene lening in de gemeente Neerijnen. Het gaat om een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.neerijnen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Neerijnen. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €900 tot ongeveer €2250. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Neerijnen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je zo’n €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitecsaEKWXBA-801.113 KW€2300,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI22P (B/W)21 KW€3900,-
ToshibaHWS-1605H8 + HWS-1405XWHM69 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Neerijnen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente