Warmtepomp Leerdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Leerdam? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse zaken. Verderop bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Leerdam.
warmtepomp-installateur-4141

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4141
Netnummer0345 (+31345)
Gas-gebruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leerdam

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leerdam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Leerdam? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website vind jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4141).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder ontdek jij omvangrijke raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Leerdam kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.900 en €21.200. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.125 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Leerdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leerdam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €5900. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke rekening wordt getekend door diverse aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24100Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€18000 – €21300Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €6075Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3550 – €7225Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2175 – €6300Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Leerdam verbruikt ongeveer 1230 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €240 tot €400. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €180 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€692
Buitenlucht2775kWh€471€221
Bodemwarmte1725kWh€332€360
Hybride1350 kWh + 350 M3€505€187

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Leerdam?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leerdam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Leerdam. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.leerdam.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Leerdam. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot maar liefst €3150. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Leerdam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1875.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HU123 U32 / HN1639 NK210 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 47 A SR (232125)23 KW€3600,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai (B/W)7 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Leerdam aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Leerdam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente