Warmtepomp Rhenoy

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Rhenoy? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Als je iets verders scrollt lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Rhenoy.
warmtepomp-installateur-4152

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode-regio4152
Netnummer0345 (+31345)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rhenoy

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van toepassingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rhenoy heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rhenoy? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze tool lees jij waardevolle installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4152).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand lees je praktische raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Rhenoy kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.800 en €15.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Rhenoy (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rhenoy

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent een significant lagere energierekening. Door middel van lucratieve subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door allerlei facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26200Veel besparen, hoge investering
Water-water€13400 – €20300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €7100Verwarmen en koelen
Lucht-water€4550 – €7275Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2550 – €5150Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Rhenoy verbruikt ong. 1650 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing fluctueert tussen de €265 tot €355. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €140 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€695
Buitenlucht2750kWh€487€209
Bodemwarmte2100kWh€348€348
Hybride1350 kWh + 400 M3€521€174

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rhenoy?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Geldermalsen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening in de regio Geldermalsen. Het is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.geldermalsen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rhenoy. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot plusminus €2150. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rhenoy (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij pakweg €2000.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Austria EmailHotwater heatpump WPA 233 E-LF0 KW€1250,-
MideaMHC-V14W/D2RN812 KW€2500,-
AristonNUOS PLUS 250 SYS0 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Rhenoy aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie leidt tot een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!