Warmtepomp Meteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Meteren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Op deze pagina tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Meteren.
warmtepomp-installateur-4194

 • Volledig van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4194
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Meteren

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit tientallen installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meteren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Meteren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze tool doorzoek je eenvoudig warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4194).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze pagina tref jij uitgebreide raadgeving die gaan over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Meteren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.600 en €20.100. We spreken over vier verschillende type installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Meteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meteren

Plaatsen in de omgeving:

Beschikbare merken:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6600. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met meerdere onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24900Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13800 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €7475Relatief voordelig
Lucht-water€3700 – €7125Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2150 – €6550Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Meteren consumeert pakweg 1650 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing varieert van €205 tot €370. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €160 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€710
Buitenlucht2700kWh€476€234
Bodemwarmte1900kWh€334€376
Hybride1450 kWh + 425 M3€511€199

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Meteren?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Geldermalsen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Geldermalsen. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.geldermalsen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Meteren. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies variëren van €800 tot maar liefst €2150. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Meteren (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je zo’n €1650.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
BUVAEcoClimate LW86 KW€1900,-
Mitsubishi ElectricPH(R)120Y11 KW€2400,-
ARTELSHP14RL2412 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Hieronder is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Meteren aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!