Warmtepomp Acquoy

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Acquoy? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Als je iets verders scrollt bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Acquoy.
warmtepomp-installateur-4151

 • Een verantwoorde warme woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcodegebied4151
Netnummer0345 (+31345)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Acquoy

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Acquoy kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Acquoy? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze website bekijk je bruikbare erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4151).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Bijgaand tref jij uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Acquoy heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €175,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.800 en €23.500. We spreken over 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.150 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Acquoy (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-acquoy

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij de huidige subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke rekening komt tot stand door allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17900 – €23700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4150 – €6300Relatief voordelig
Lucht-water€5450 – €6525Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2975 – €5700Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Acquoy verbruikt ong. 1650 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €245 tot €340. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €170 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€694
Buitenlucht2400kWh€479€215
Bodemwarmte1975kWh€340€354
Hybride1450 kWh + 425 M3€514€180

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Acquoy?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Geldermalsen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening bij de gemeenten Geldermalsen. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.geldermalsen.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Acquoy. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €725 en lopen op tot wel €3750. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Acquoy (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Austria EmailHotwater heatpump WPA 100 E-LF0 KW€1250,-
MideaMHC-V12W/D2RN811 KW€2400,-
ArgoAEI1G140EMX + Emix 3000 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een actueel stappenplan van de warmteservice Acquoy aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!