Warmtepomp Tricht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Tricht? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende facetten. In het volgende kopje check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Tricht.
warmtepomp-installateur-4196

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode-regio4196
Netnummer0345 (+31345)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tricht

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tricht kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Tricht? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels deze pagina bekijk jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4196).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind je waardevolle raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tricht kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €315,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €16.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Tricht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tricht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17300 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6975Eenvoudige installatie
Lucht-water€3800 – €7475Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2475 – €6200Goed voor EPC waarde

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tricht consumeert circa 1650 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €260 tot €340. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €195 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€711
Buitenlucht2725kWh€483€228
Bodemwarmte1675kWh€341€370
Hybride1350 kWh + 450 M3€519€192

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tricht?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Geldermalsen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Geldermalsen. Dit is een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.geldermalsen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Tricht. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €575 tot doorgaans €2750. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tricht (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op circa €1675.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
BUVAEcoClimate LW108 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricPH(R)160Y14 KW€2700,-
ARTELSHP14RL24P312 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tricht aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!