Warmtepomp Deil

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Deil? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Deil.
warmtepomp-installateur-4158

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Deil

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deil biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Deil? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4158).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Verderop lees je bruikbare info aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Deil kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €12.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.900 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Deil (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deil

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3950 – €6925Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €6825Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2325 – €5700Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Deil verbruikt om en nabij 1650 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €250 tot €375. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€700
Buitenlucht2600kWh€483€217
Bodemwarmte1650kWh€343€357
Hybride1350 kWh + 525 M3€518€182

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Deil?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Geldermalsen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Geldermalsen. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.geldermalsen.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Deil. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot plusminus €1950. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Deil (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1925.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2475.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Austria EmailExplorer EVO 270 (WT)0 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPC(R)100Y9 KW€2200,-
ARTELMHP12RL24P311 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Deil aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!