Warmtepomp Beesd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Beesd? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €175,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Als je iets verders scrollt tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Beesd.
warmtepomp-installateur-4153

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Je woning van het gas af
 • Veilige oplossing
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Beesd

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beesd kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Beesd? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze website lees jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4153).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Onderstaand lees jij omvangrijke details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Beesd kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €12.900. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Beesd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beesd

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25200Veel besparen, prijzig
Water-water€17700 – €22700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4700 – €6450Zeer betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6300Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2100 – €5150Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beesd gebruikt circa 1650 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €280 tot €330. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €175 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€696
Buitenlucht2625kWh€452€244
Bodemwarmte1925kWh€313€383
Hybride1325 kWh + 450 M3€487€209

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Beesd?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Geldermalsen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Geldermalsen. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.geldermalsen.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Beesd. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot gemiddeld €2300. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beesd (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je zo’n €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij zo’n €2250.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Austria EmailHotwater heatpump WPA 450 E-LF0 KW€1250,-
MideaMHC-V16W/D2RN813 KW€2600,-
ARTELMHP5RL246 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Beesd aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!