Warmtepomp Rumpt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rumpt? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene elementen. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Rumpt.
warmtepomp-installateur-4156

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4156
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rumpt

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verschillende producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rumpt kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Rumpt? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4156).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. In de paragraaf hierna tref jij veelzijdige gegevens m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rumpt kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €215,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.900 en €13.100. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.150 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Rumpt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rumpt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6000. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2500. Het prijskaartje wordt berekend door verschillende onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27700Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17000 – €20900Beste rendement
Lucht-lucht€4850 – €6300Relatief voordelig
Lucht-water€4900 – €7100Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €6500Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rumpt consumeert circa 1650 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €250 tot €310. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €155 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€698
Buitenlucht2350kWh€468€230
Bodemwarmte2075kWh€328€370
Hybride1375 kWh + 500 M3€503€195

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Rumpt?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Geldermalsen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een speciale groene lening in de regio Geldermalsen. We hebben het over een een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.geldermalsen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Rumpt. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot plusminus €2450. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Rumpt (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze circa €1950.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Austria EmailHotwater heatpump WPA 303 ECO0 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPC(R)50V4 KW€1700,-
ARTELMHP10RL2410 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Rumpt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!