Warmtepomp Gellicum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Gellicum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Gellicum.
warmtepomp-installateur-4155

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Je woning van het gas af
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4155
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gellicum

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tientallen producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gellicum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Gellicum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4155).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop tref je actuele informatie aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Gellicum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €14.400. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.700 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Gellicum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gellicum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. Middels de huidige subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €8000. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2100. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24400Veel vermogen, prijzig
Water-water€13400 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€4900 – €6850CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4200 – €6650Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2175 – €5700Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Gellicum gebruikt pakweg 1650 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €280 tot €360. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€697
Buitenlucht2525kWh€460€237
Bodemwarmte1900kWh€321€376
Hybride1400 kWh + 450 M3€495€202

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gellicum?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Geldermalsen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening van je gemeente Geldermalsen. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.geldermalsen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Gellicum. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €675 en lopen op tot wel €3000. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gellicum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je plusminus €1800.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Austria EmailHotwater heatpump WPA 303 E-LF0 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPC(R)45V4 KW€1700,-
ARTELMHP7RL246 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Gellicum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!