Warmtepomp Edam-Volendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Edam-Volendam? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Edam-Volendam.
warmtepomp-installateur-1131

 • Minder vervuiling
 • Kan ook dienen als koeling
 • Ruim aanbod in de regio
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Edam-Volendam

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Edam-Volendam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Edam-Volendam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze tool bekijk jij moeiteloos de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1131).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand lees jij accurate details inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Edam-Volendam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.000 en €21.500. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Edam-Volendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-edam-volendam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. de huidige subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3000. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op diverse variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23200Hoog rendement, prijzig
Water-water€14700 – €20600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3600 – €6575Zeer betaalbaar
Lucht-water€3850 – €6450Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €5750Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Edam-Volendam gebruikt circa 1590 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €305. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €170 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€670
Buitenlucht2500kWh€436€235
Bodemwarmte2025kWh€302€369
Hybride1600 kWh + 600 M3€469€201

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Edam-Volendam?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We noemen een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Edam-Volendam. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.edam-volendam.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Edam-Volendam. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot ongeveer €3250. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Edam-Volendam (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
InterClima-MTAOCT 03011 KW€2750,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC60ZSX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D108 KW€2100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Edam-Volendam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente