Warmtepomp Edam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Edam? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Edam.
warmtepomp-installateur-1135

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcodegebied1135
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Edam

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Edam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Edam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door warmtepomprevolutie.nl lees jij in korte tijd leveranciers en installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1135).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop bekijk jij accurate details aangaande de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Edam heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €10.800. We spreken over vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Edam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-edam

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt getekend door diverse randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25100Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€15000 – €24600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5500 – €7475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4550 – €6875Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2025 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Edam gebruikt pakweg 1590 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Delta of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €260 tot €400. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €165 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€656
Buitenlucht2750kWh€426€230
Bodemwarmte1850kWh€295€361
Hybride1500 kWh + 350 M3€459€197

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Edam?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Edam-Volendam?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Edam-Volendam. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.edam-volendam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie Edam. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €650 en lopen op tot wel €3150. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Edam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2125.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AerforTHRON 14 AGR2 ST11 KW€2400,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 417 KW€1850,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO 44e44 KW€6200,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Edam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!