Warmtepomp Kwadijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Kwadijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Kwadijk.
warmtepomp-installateur-1471

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Constante temperatuur
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kwadijk

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit flink wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kwadijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Kwadijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze pagina ontdek je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1471).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl check jij samengestelde aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Kwadijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.000 en €19.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Kwadijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kwadijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van een royale subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7300. Een hybride variant koop je al vanaf €2900. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23400Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15200 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €7325Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2550 – €5500Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kwadijk verbruikt plusminus 1590 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €225 tot €375. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €185 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€697
Buitenlucht2775kWh€488€209
Bodemwarmte1775kWh€349€349
Hybride1525 kWh + 350 M3€523€174

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kwadijk?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Edam-Volendam. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.edam-volendam.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kwadijk. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €500 tot plusminus €3950. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kwadijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op om en nabij €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AermecCL040H8 KW€1950,-
iDMTERRA SW 26 Twin; 81034426 KW€4400,-
Western AirconditioningFUSIO-WW 68 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kwadijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!