Warmtepomp Schardam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Schardam? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. In het volgende kopje vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Schardam.
warmtepomp-installateur-1476

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode-regio1476
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schardam

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden verschillende versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schardam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Schardam? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij de warmtepomp-vergelijker ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1476).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze pagina lees je samengestelde toelichtingen omtrent de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Schardam kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €11.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Schardam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schardam

Geschikte installaties:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel lagere gaskosten. Dankzij de huidige subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6200. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2500. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €25900Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17400 – €21500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €6175Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4700 – €7050Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2300 – €6150Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Schardam gebruikt grofweg 1590 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €225 tot €385. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €160 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€702
Buitenlucht2500kWh€484€218
Bodemwarmte1975kWh€344€358
Hybride1325 kWh + 550 M3€519€183

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schardam?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Edam-Volendam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Edam-Volendam. Het betreft een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.edam-volendam.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schardam. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot plusminus €3050. Onderzoek doen naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schardam (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecCL100H17 KW€2850,-
iDMTERRA SW 50 Max H; 81037153 KW€7100,-
Western AirconditioningTetris W Rev 6.2 HP64 KW€8200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Schardam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!