Warmtepomp Warder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Warder? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en verantwoorde benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse aspecten. Op deze pagina ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Warder.
warmtepomp-installateur-1473

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcodegebied1473
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Warder

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er zijn allerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warder kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Warder? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze tool ontdek je snel installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1473).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website vind jij waardevolle details ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Warder kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €11.900. We spreken over vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.275 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Warder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warder

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van interessante subsidies heb je een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27200Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17500 – €22400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4050 – €6525Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2750 – €5650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Warder verbruikt plusminus 1590 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €270 tot €310. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €160 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€699
Buitenlucht2500kWh€461€238
Bodemwarmte1775kWh€322€377
Hybride1575 kWh + 425 M3€496€203

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Warder?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Edam-Volendam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Edam-Volendam. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.edam-volendam.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Warder. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot doorgaans €3900. Interesse naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Warder (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecCL070H10 KW€2150,-
iDMTERRA SW 42 Twin; 81034842 KW€6000,-
Western AirconditioningFUSIO-WW 1113 KW€3100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Warder aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!