Warmtepomp Oosthuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oosthuizen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei variabelen. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Oosthuizen.
warmtepomp-installateur-1474

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Klaar voor de toekomst
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode-regio1474
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oosthuizen

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosthuizen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oosthuizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze pagina ontdek jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1474).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Hieronder vind jij toepasbare gegevens aangaande beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Oosthuizen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.400 en €12.300. We spreken over 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.150 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Oosthuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosthuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €1900. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27300Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €6675Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5500 – €6575Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2475 – €5200Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Oosthuizen consumeert ong. 1590 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing varieert van €255 tot €340. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €125 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€700
Buitenlucht2300kWh€469€231
Bodemwarmte1950kWh€329€371
Hybride1400 kWh + 350 M3€504€196

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosthuizen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Edam-Volendam. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.edam-volendam.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oosthuizen. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €650 tot gemiddeld €2600. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oosthuizen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) ontvang je grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2125.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecCL080H11 KW€2250,-
iDMTERRA SW 18 H; 81035018 KW€3600,-
Western AirconditioningFUSIO-WW 1417 KW€3500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oosthuizen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!