Warmtepomp Hobrede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Hobrede? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hobrede.
warmtepomp-installateur-1477

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode-regio1477
Netnummer0299 (+31299)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hobrede

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hobrede heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Hobrede? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze tool tref jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1477).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Onderstaand check je handige info inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hobrede kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €21.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.375 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Hobrede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hobrede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Middels actuele subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. De factuur wordt bepaald aan de hand van verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25000Geen geluid, relatief duur
Water-water€13800 – €23800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4300 – €6175Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2675 – €5050Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hobrede verbruikt pakweg 1590 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €245 tot €375. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €140 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€703
Buitenlucht2700kWh€492€211
Bodemwarmte1800kWh€352€352
Hybride1325 kWh + 400 M3€527€176

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hobrede?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Edam-Volendam. Het gaat om een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.edam-volendam.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hobrede. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot gemiddeld €1650. Benieuwd naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hobrede (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze zo’n €1975.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecCL150H21 KW€3250,-
iDMTERRA SW 55 Max; 81036858 KW€7600,-
Western AirconditioningFUSIO WW IN 9e21 KW€3900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Hobrede aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!