Warmtepomp Purmer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Purmer? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Purmer.
warmtepomp-installateur-1481

 • Een duurzame oplossing
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode-regio1481
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Purmer

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Purmer kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Purmer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van onze tool ontdek jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1481).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij veelzijdige raadgeving ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Purmer kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €16.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Purmer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-purmer

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6100. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door diverse randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25200Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15800 – €22800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5000 – €7400Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3500 – €7100Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2575 – €5450Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Purmer gebruikt ong. 1590 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €210 tot €305. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €130 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€704
Buitenlucht2425kWh€458€246
Bodemwarmte2075kWh€317€387
Hybride1400 kWh + 375 M3€493€211

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Purmer?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalmitsen en maren: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Edam-Volendam?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Edam-Volendam. Dit is een speciale lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.edam-volendam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Purmer. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €800 en lopen op tot wel €3700. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Purmer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal circa €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecCL200H30 KW€4150,-
iDMTERRA SW 70 Max H; 81037370 KW€8800,-
Western AirconditioningFUSIO WW IN 17e41 KW€5900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Purmer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!