Warmtepomp Diemen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Diemen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse randvoorwaarden. Verderop bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Diemen.
warmtepomp-installateur-1111

 • Milieubewuste keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcodegebied1111
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M3850 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Diemen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diemen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Diemen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze tool lees jij bruikbare (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1111).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf tref je handige aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Diemen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €21.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Diemen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diemen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies heb je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17800 – €23000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4350 – €6500Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4800 – €7350Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2325 – €5950Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Diemen gebruikt ongeveer 850 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Eneco of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €235 tot €385. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€668
Buitenlucht2675kWh€461€207
Bodemwarmte1725kWh€327€341
Hybride1600 kWh + 425 M3€494€174

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Diemen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Diemen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Diemen. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.diemen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Diemen. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en kunnen oplopen tot €3350. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Diemen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze grofweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
InterClima-MTAOCT 0186 KW€2650,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC40ZSX-S + vloerverwarmingskit4 KW€1700,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D065 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Diemen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende vermijd je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Diemen-Zuid, Diemen-Centrum, Diemen-Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!