Warmtepomp Amsterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Amsterdam? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €315,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Amsterdam.
warmtepomp-installateur-1001

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig storingen
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Postcodegebied1001
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomgebruik kWh2160 kWh
Gemiddelde energierekening€104,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Amsterdam

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er zijn velerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amsterdam biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Amsterdam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze pagina check je waardevolle de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1001).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Hierna bekijk jij uitgebreide gegevens ten aanzien van de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Amsterdam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €11.400. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.400 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Amsterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amsterdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de huidige subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs hangt af van velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26100Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €22200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4200 – €6025Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4000 – €6725Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2050 – €5650Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Amsterdam gebruikt circa 850 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €255 tot €380. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€660
Buitenlucht2750kWh€442€218
Bodemwarmte1775kWh€310€350
Hybride1425 kWh + 425 M3€475€185

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Amsterdam?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een aantalzaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Amsterdam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er de erkende groene lening via de gemeente Amsterdam. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.amsterdam.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Amsterdam. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €975 en lopen op tot wel €3000. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Amsterdam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1975.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
InterClima-MTAHOCT 0309 KW€2650,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC40ZMX-S + vloerverwarmingskit4 KW€1700,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E 221.C1310 KW€2300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Amsterdam aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West, Grachtengordel-Zuid, Nieuwmarkt/Lastage, Haarlemmerbuurt, Jordaan, De Weteringschans, Eesperbuurt/Plantage, Oostelijke Eilanden/Kadijken, Estelijk Havengebied, Bedrijventerrein Sloterdijk, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Staatsliedenbuurt, Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Overtoomse Sluis, Vondelbuurt, Zuidas, Oude Pijp, Nieuwe Pijp, Zuid Pijp, Eesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt West, Indische Buurt Oost, Oostelijk Havengebied, Zeeburgereiland/Nieuwe Diep, IJburg West, Sloterdijk, Landlust, Erasmuspark, De Kolenkit, Geuzenbuurt, Van Galenbuurt, Hoofdweg e.o., Estindische Buurt, Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Llemspark, Museumkwartier, Stadionbuurt, Apollobuurt, IJburg Oost, IJburg Zuid, Scheldebuurt, IJselbuurt, Rijnbuurt, Frankendael, Middenmeer, Betondorp, Omval/Overamstel, Prinses Irenebuurt e.o., Volewijck, IJplein/Vogelbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot, Nieuwendammerdijk/Buiksloterdijk, Tuindorp Oostzaan, Oostzanerwerf, Kadoelen, Aterlandpleinbuurt, Buikslotermeer, Banne Buiksloot, Noordelijke IJ-oevers West, Noordelijke IJ-oevers Oost, Aterland, Elzenhagen, Chassébuurt, Slotermeer-Noordoost, Slotermeer-Zuidwest, Geuzenveld, Eendracht, Lutkemeer/Ookmeer, Osdorp-Oost, Osdorp-Midden, De Punt, Middelveldsche Akerpolder, Slotervaart Noord, Overtoomse Veld, Estlandgracht, Sloter-/Riekerpolder, Slotervaart Zuid, Buitenveldert-West, Buitenveldert-Oost, Amstel III/Bullewijk, Bijlmer Centrum (D,F,H), Bijlmer Oost (E,G,K), Nellestein, Holendrecht/Reigersbos, Gein, Driemond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!