Warmtepomp Beets

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Beets? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Beets.
warmtepomp-installateur-1475

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcodegebied1475
Netnummer0299 (+31299)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beets

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beets kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Beets? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1475).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Verderop doorzoek je veelzijdige raadgeving over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Beets kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €10.800. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.000 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Beets (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beets

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel lagere gaskosten. Aan de hand van een interessante subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3200. Het prijskaartje wordt berekend door verscheidene randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27100Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €6250Relatief lage investering
Lucht-water€4700 – €7250Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2250 – €6650Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Beets gebruikt om en nabij 1590 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €255 tot €390. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1250m3€701
Buitenlucht2425kWh€477€224
Bodemwarmte2075kWh€336€365
Hybride1300 kWh + 375 M3€512€189

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beets?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een speciale groene lening bij de gemeenten Edam-Volendam. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.edam-volendam.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, normaal is er de ISDE-subsidie Beets. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot maar liefst €3700. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Beets (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ong. €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecCL090H14 KW€2550,-
iDMTERRA SW 28 H; 81035227 KW€4500,-
Western AirconditioningFUSIO-WW 1823 KW€4100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Beets aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!