Warmtepomp Landsmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Landsmeer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei facetten. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Landsmeer.
warmtepomp-installateur-1121

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcodegebied1121
Netnummer020 (+3120)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroomgebruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Landsmeer

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Landsmeer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Landsmeer? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool lees je bruikbare erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1121).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij accurate informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Landsmeer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €15.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.175 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Landsmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-landsmeer

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €5500. De hybride warmtepomp is er vanaf €3300. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24100Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17300 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5200 – €6325Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3800 – €6750Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2475 – €6050Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Landsmeer verbruikt ong. 1480 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €265 tot €310. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €175 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€685
Buitenlucht2775kWh€466€219
Bodemwarmte1950kWh€329€356
Hybride1400 kWh + 350 M3€500€185

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Landsmeer?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw reguliere HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Landsmeer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Landsmeer. Kort gezegd een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.landsmeer.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Landsmeer. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €650 en lopen op tot wel €3300. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Landsmeer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1525.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Itho DaalderopHP COOL CUBE (07.40.50.400)2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC121KXZEN1+ Climate kit KX14010 KW€2300,-
ViessmannVitocal 200-S AWB 201.D109 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Landsmeer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Landsmeer, Ilpendam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente