Warmtepomp Middelie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Middelie? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Op deze pagina check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Middelie.
warmtepomp-installateur-1472

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Middelie

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan honderden toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middelie kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Middelie? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze website ontdek jij eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1472).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Bijgaand doorzoek jij waardevolle informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Middelie heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €12.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Middelie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middelie

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. de hoge subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke rekening hangt af van verscheidene factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23900Veel besparen, dure installatie
Water-water€16800 – €23500Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6550Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4000 – €7075Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2575 – €5050Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Middelie verbruikt plusminus 1590 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €310. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €165 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€698
Buitenlucht2575kWh€454€244
Bodemwarmte1900kWh€314€384
Hybride1350 kWh + 550 M3€489€209

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Middelie?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Edam-Volendam. Het betreft een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.edam-volendam.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Middelie. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €700 tot gemiddeld €2150. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Middelie (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1625.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AermecCL050H9 KW€2050,-
iDMTERRA SW 35 Twin; 81034635 KW€5300,-
Western AirconditioningFUSIO-WW 810 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Middelie aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!