Warmtepomp Volendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Volendam? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Volendam.
warmtepomp-installateur-1131

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan woning ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Volendam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat meerdere systemen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Volendam biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Volendam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl tref jij vandaag nog de beste installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1131).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Bijgaand ontdek je veelzijdige details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Volendam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €24.400. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Volendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-volendam

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5900. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3200. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27700Hoge besparing, erg duur
Water-water€13300 – €20200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7125Werkt ook als een airco
Lucht-water€3700 – €7225Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2325 – €5150Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Volendam verbruikt circa 1590 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €230 tot €395. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€655
Buitenlucht2750kWh€459€197
Bodemwarmte1800kWh€328€328
Hybride1350 kWh + 500 M3€491€164

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Volendam?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Edam-Volendam?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Edam-Volendam. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.edam-volendam.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Volendam. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot plusminus €3500. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Volendam (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AerforTHRON 12 AGR2 ST8 KW€2100,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 315 KW€1650,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO HT 34e35 KW€5300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Volendam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!