Warmtepomp Maria Hoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Maria Hoop? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Maria Hoop.
warmtepomp-installateur-6105

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcodegebied6105
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31630 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Maria Hoop

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maria Hoop kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Maria Hoop? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool ontdek jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6105).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna tref jij accurate info met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Maria Hoop heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €305,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €13.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Maria Hoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maria-hoop

Veel gekozen merken:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7600. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2500. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24000Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14700 – €24400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5050 – €6600Eenvoudige installatie
Lucht-water€4900 – €6550Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €6900Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Maria Hoop gebruikt om en nabij 1630 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €240 tot €345. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €145 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€668
Buitenlucht2400kWh€454€214
Bodemwarmte1800kWh€321€347
Hybride1500 kWh + 500 M3€488€180

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Maria Hoop?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Echt-Susteren. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.echt-susteren.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Maria Hoop. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €625 en lopen op tot wel €2700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maria Hoop (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) moet je rekenen op pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je plusminus €1850.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2500.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN MF 18.237 KW€4850,-
Pico EnergyNDA Premium L08EuC7 KW€2000,-
ClimavenetaBWR 0101TS MTD230 KW€4650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Maria Hoop aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!