Warmtepomp Koningsbosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Koningsbosch? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Koningsbosch.
warmtepomp-installateur-6104

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcodegebied6104
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Koningsbosch

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koningsbosch kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Koningsbosch? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl vind jij in korte tijd warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6104).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder bekijk je omvangrijke toelichtingen over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Koningsbosch kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.400 en €22.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.000 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Koningsbosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koningsbosch

Veel gekozen merken:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Met behulp van een flinke subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2100. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verscheidene factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25800Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €24200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3700 – €6775Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3550 – €6400Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2925 – €5650Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Koningsbosch verbruikt grofweg 1630 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €205 tot €300. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€667
Buitenlucht2475kWh€447€220
Bodemwarmte2075kWh€313€354
Hybride1450 kWh + 450 M3€480€187

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Koningsbosch?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Echt-Susteren. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.echt-susteren.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Koningsbosch. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 en kunnen oplopen tot €2350. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Koningsbosch (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op grofweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN MF 30.261 KW€7250,-
Pico EnergyNDA Premium L06EuC5 KW€1800,-
ClimavenetaBWR 0091T DHW224 KW€4050,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Koningsbosch aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!