Warmtepomp Sint Joost

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Sint Joost? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken. Op ons warmtepomp-portaal check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint Joost.
warmtepomp-installateur-6112

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Ruim aanbod in de regio
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31630 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sint Joost

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Joost biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Sint Joost? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij bruikbare erkende installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6112).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf bekijk jij veelzijdige informatie m.b.t. actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Sint Joost kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €15.200. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.750 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Joost (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-joost

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Middels aantrekkelijk subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €5500. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2000. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25200Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17600 – €23200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4350 – €6150CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4600 – €6850Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2950 – €6800Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Sint Joost verbruikt pakweg 1630 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €355. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €185 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€671
Buitenlucht2775kWh€436€235
Bodemwarmte1600kWh€302€369
Hybride1375 kWh + 575 M3€470€201

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sint Joost?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw moderne gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Echt-Susteren. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.echt-susteren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint Joost. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €800 tot plusminus €2200. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Joost (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1700.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetCPAR-XIN 50 KW€1100,-
Pico EnergyNDA Premium L18EuC14 KW€2700,-
ClimavenetaBWR 0121TS MTD237 KW€5350,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sint Joost aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!