Warmtepomp Echt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Echt? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Echt.
warmtepomp-installateur-6101

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31630 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Echt

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er is keuze uit meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Echt kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Echt? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze tool doorzoek je eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6101).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje check je samengestelde gegevens inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Echt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €13.000. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.250 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Echt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-echt

Plaatsen in de omgeving:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een royale subsidie haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6900. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2000. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27600Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €23000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €7100Verwarmen en koelen
Lucht-water€5200 – €6425Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2000 – €6000Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Echt consumeert circa 1630 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar varieert van €255 tot €330. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €125 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€666
Buitenlucht2525kWh€440€226
Bodemwarmte2050kWh€306€360
Hybride1600 kWh + 475 M3€473€193

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Echt?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Echt-Susteren. Het gaat om een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.echt-susteren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Echt. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot ongeveer €1600. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Echt (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze pakweg €1575.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSN-XEE 30259 KW€6900,-
Pico EnergyNDA Nano L14EuC-n10 KW€2300,-
ClimavenetaBWR 0091T MTD226 KW€4250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Echt aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!