Warmtepomp Susteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Susteren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal lees je meer info over een warmtepomp kopen in Susteren.
warmtepomp-installateur-6114

 • Een verantwoorde keuze
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcodegebied6114
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Susteren

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit tientallen onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Susteren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Susteren? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze website bekijk jij zonder moeite leveranciers en installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6114).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op deze pagina lees je accurate details die gaan over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Susteren kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €15.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Susteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-susteren

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26600Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €24500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €6800Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5350 – €6100goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2825 – €5050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Susteren gebruikt grofweg 1630 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €230 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€672
Buitenlucht2650kWh€444€228
Bodemwarmte1700kWh€309€363
Hybride1475 kWh + 350 M3€477€195

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Susteren?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening van je gemeente Echt-Susteren. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.echt-susteren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Susteren. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot gemiddeld €1650. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Susteren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1550.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 216 KW€1900,-
Pico EnergyNDA Premium L20EuC16 KW€2900,-
ClimavenetaBWR 0121T MTD237 KW€5350,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Susteren aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!