Warmtepomp Roosteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Roosteren? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een voordelige en ecologische wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Op deze pagina check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Roosteren.
warmtepomp-installateur-6116

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Hogere woningwaarde
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode-regio6116
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Roosteren

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere installaties. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roosteren kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Roosteren? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze tool doorzoek je snel en eenvoudig de beste installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6116).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Hierna vind je samengestelde details inzake actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Roosteren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.800 en €25.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Roosteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roosteren

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Middels lucratieve subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €5500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verscheidene onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€13800 – €21500Koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €7050Lage aanschafprijs
Lucht-water€5050 – €7150Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2450 – €5250Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Roosteren consumeert pakweg 1630 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €235 tot €305. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €190 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€673
Buitenlucht2625kWh€451€222
Bodemwarmte1675kWh€316€357
Hybride1550 kWh + 575 M3€485€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Roosteren?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Echt-Susteren. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.echt-susteren.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Roosteren. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €550 tot gemiddeld €2550. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Roosteren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ongeveer €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 316 KW€1900,-
Pico EnergyWPLT210 230V6 KW€1900,-
ClimavenetaBWR 0121T DHW233 KW€4800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Roosteren aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!