Warmtepomp Nieuwstadt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuwstadt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei zaken. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nieuwstadt.
warmtepomp-installateur-6118

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Diverse erkende installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcodegebied6118
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31630 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nieuwstadt

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met diverse producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwstadt kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Nieuwstadt? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze pagina vind jij eenvoudig erkende installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6118).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Hieronder tref jij actuele gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwstadt kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €18.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwstadt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwstadt

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Via een hoge subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. Het prijskaartje kan men berekenen met verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25900Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13500 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €6750Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4550 – €6375Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2650 – €5850Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuwstadt gebruikt ongeveer 1630 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €255 tot €385. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€674
Buitenlucht2575kWh€458€216
Bodemwarmte1875kWh€324€350
Hybride1300 kWh + 475 M3€492€182

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwstadt?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Echt-Susteren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Echt-Susteren. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.echt-susteren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuwstadt. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 en lopen op tot wel €1700. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwstadt (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op pakweg €1550.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 418 KW€2100,-
Pico EnergyWPLT3106 KW€1900,-
ClimavenetaBW-HT 007122 KW€3850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuwstadt aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!