Warmtepomp Barneveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Barneveld? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. Hierna lees je meer info over een warmtepomp kopen in Barneveld.
warmtepomp-installateur-3771

 • Helemaal van het gas af
 • In de zomer een koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Barneveld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je kan kiezen uit velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Barneveld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Barneveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door deze website check jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3771).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op deze website lees je omvangrijke informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Barneveld kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €19.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Barneveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-barneveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt getekend door specifieke facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23500Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€14500 – €21400Beste rendement
Lucht-lucht€5200 – €6100Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5500 – €7225Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2625 – €5800Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Barneveld consumeert pakweg 1580 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €205 tot €315. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€692
Buitenlucht2550kWh€450€242
Bodemwarmte1875kWh€311€381
Hybride1525 kWh + 575 M3€484€208

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Barneveld?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we de aantrekkelijke groene lening in de regio Barneveld. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.barneveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Barneveld. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €900 tot maar liefst €1550. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Barneveld (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze circa €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS4WH(V)NPE+RWM410 KW€2300,-
MeetingMD20D6 KW€1750,-
ToshibaEstia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM6-E15 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Barneveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente