Warmtepomp Kootwijkerbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kootwijkerbroek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een voordelige en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Verderop tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Kootwijkerbroek.
warmtepomp-installateur-3774

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veilige en regelbare warmte
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kootwijkerbroek

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kootwijkerbroek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Kootwijkerbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze website ontdek jij vandaag nog erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3774).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek je samengestelde informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Kootwijkerbroek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €22.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.725 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Kootwijkerbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kootwijkerbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een interessante subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7900. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €1900. De totaalprijs is afhankelijk van verscheidene variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €27100Veel besparen, prijzig
Water-water€13700 – €20300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4700 – €7025Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4150 – €7100Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2950 – €6100Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Kootwijkerbroek verbruikt grofweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schommelt tussen €245 tot €330. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €200 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€731
Buitenlucht2725kWh€475€256
Bodemwarmte1725kWh€329€402
Hybride1500 kWh + 350 M3€512€219

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kootwijkerbroek?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Barneveld. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.barneveld.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kootwijkerbroek. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot maar liefst €2150. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kootwijkerbroek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je pakweg €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ATAGENERGION M COMPACT 55 KW€1800,-
MDVMHA-V10W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B10 KW€2150,-
Alpha InnotecPWZS 42H1S6 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Kootwijkerbroek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!