Warmtepomp Kootwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kootwijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Op onze website lees je meer info over een warmtepomp kopen in Kootwijk.
warmtepomp-installateur-3775

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcodegebied3775
Netnummer0342 (+31342)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kootwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kootwijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kootwijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze tool lees jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3775).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind je actuele aanbevelingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kootwijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €21.800. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Kootwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kootwijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7700. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26000Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €24100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5150 – €7425Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3800 – €7200Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €5750Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kootwijk gebruikt circa 1580 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €220 tot €325. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €155 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€732
Buitenlucht2450kWh€483€249
Bodemwarmte1925kWh€337€395
Hybride1325 kWh + 375 M3€520€212

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kootwijk?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Barneveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Barneveld. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.barneveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie Kootwijk. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €875 tot wel €3400. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kootwijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ATAGENERGION M COMPACT 77 KW€2000,-
MDVMHA-V12W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B10 KW€2300,-
Alpha InnotecPWZS 62H1S7 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Kootwijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!