Warmtepomp Terschuur

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Terschuur? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op onze website lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Terschuur.
warmtepomp-installateur-3784

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Terschuur

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terschuur kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Terschuur? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check jij direct verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3784).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij handige info met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Terschuur heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.700 en €23.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Terschuur (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terschuur

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door een royale subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5900. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verscheidene onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26900Veel vermogen, erg duur
Water-water€13100 – €23300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3500 – €7150Lage aanschafprijs
Lucht-water€3700 – €6825Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2175 – €6650Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Terschuur verbruikt ong. 1580 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €235 tot €355. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €190 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€735
Buitenlucht2325kWh€507€228
Bodemwarmte2100kWh€360€375
Hybride1600 kWh + 425 M3€544€191

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Terschuur?

Niet alle woningen zijn even interessant. We noemen enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente Barneveld. We hebben het over een een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.barneveld.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Terschuur. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 en lopen op tot wel €3800. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Terschuur (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1650.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€250, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ATAGENERGION M PLUS 45 KW€1800,-
MDVMHA-V12W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B11 KW€2400,-
Alpha InnotecPWZS 132H1S17 KW€3500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Terschuur aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!