Warmtepomp Voorthuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Voorthuizen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Voorthuizen.
warmtepomp-installateur-3781

 • Kies voor duurzame warmte
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
Netnummer0342 (+31342)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Voorthuizen

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We onderscheiden diverse producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voorthuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Voorthuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze website check je veelzijdige (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3781).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna doorzoek je accurate adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Voorthuizen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €15.600. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.100 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Voorthuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voorthuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €6600. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke rekening komt tot stand door velerlei variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13000 – €21000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5200 – €7400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3800 – €6925Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €6800Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Voorthuizen verbruikt ongeveer 1580 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €265 tot €330. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €140 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€734
Buitenlucht2750kWh€499€235
Bodemwarmte1850kWh€352€382
Hybride1525 kWh + 600 M3€536€198

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Voorthuizen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Barneveld. Het is een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.barneveld.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Voorthuizen. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €900 tot doorgaans €1750. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Voorthuizen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je grofweg €1925.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ATAGENERGION M COMPACT 1111 KW€2400,-
MDVMHA-V16W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B12 KW€2350,-
Alpha InnotecPWZS 102H1S12 KW€3000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Voorthuizen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!