Warmtepomp Zwartebroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Zwartebroek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €270,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zwartebroek.
warmtepomp-installateur-3785

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Waardevermeerdering huis
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zwartebroek

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat verscheidene installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwartebroek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zwartebroek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze tool doorzoek je moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3785).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder tref jij praktische toelichtingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zwartebroek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €14.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.150 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Zwartebroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwartebroek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €8000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt berekend door velerlei onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25900Geen geluid, dure installatie
Water-water€13300 – €23100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6250Zeer betaalbaar
Lucht-water€4950 – €7175Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2725 – €7000Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zwartebroek gebruikt circa 1580 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €215 tot €335. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €190 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€736
Buitenlucht2400kWh€515€221
Bodemwarmte1825kWh€368€368
Hybride1450 kWh + 475 M3€552€184

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zwartebroek?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Barneveld. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.barneveld.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zwartebroek. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €625 en lopen op tot wel €1500. Benieuwd naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zwartebroek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1900.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ATAGENERGION M PLUS 55 KW€1800,-
MDVMHA-V14W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B12 KW€2500,-
Alpha InnotecSWCV62H36 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zwartebroek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!