Warmtepomp De Glind

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in De Glind? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in De Glind.
warmtepomp-installateur-3794

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcodegebied3794
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Glind

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Glind kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in De Glind? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze website bekijk je vandaag nog de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3794).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische raadgeving m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in De Glind kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €24.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne gasketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.825 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit De Glind (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-glind

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van ISDE subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6300. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2700. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24300Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€17500 – €21700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4500 – €6725Werkt ook als een airco
Lucht-water€3800 – €6000Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2250 – €6050Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in De Glind gebruikt pakweg 1580 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €240 tot €360. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €165 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€738
Buitenlucht2550kWh€487€251
Bodemwarmte1700kWh€339€399
Hybride1475 kWh + 575 M3€524€214

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in De Glind?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Barneveld. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.barneveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie De Glind. De omvang van de subsidie hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €675 tot doorgaans €1600. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming De Glind (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ATAGENERGION M PLUS 99 KW€2200,-
MDVMHC-V5W/D2N16 KW€1900,-
Alpha InnotecSWCV62K36 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een handig stappenplan van de warmteservice De Glind aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!