Warmtepomp Stroe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Stroe? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende elementen. Verderop bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Stroe.
warmtepomp-installateur-3776

 • Milieubewuste keuze
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode-regio3776
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Stroe

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stroe heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Stroe? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze pagina vergelijk jij in korte tijd (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3776).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de paragraaf hierna check je bruikbare details inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stroe kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €290,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €15.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Stroe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stroe

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij een flinke subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door allerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23000Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16900 – €22000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4200 – €7350Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3500 – €6800Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €5200Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Stroe verbruikt om en nabij 1580 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €245 tot €340. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €155 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€733
Buitenlucht2575kWh€491€242
Bodemwarmte2075kWh€345€388
Hybride1525 kWh + 425 M3€528€205

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Stroe?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Barneveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Barneveld. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.barneveld.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Stroe. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €975 en kunnen oplopen tot €3600. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stroe (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1525.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ATAGENERGION M COMPACT 99 KW€2200,-
MDVMHA-V14W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B12 KW€2500,-
Alpha InnotecPWZS 82H1S9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Stroe aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!