Warmtepomp Garderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Garderen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €255,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Op deze pagina check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Garderen.
warmtepomp-installateur-3886

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilige oplossing
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcodegebied3886
Netnummer0342 (+31342)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Garderen

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garderen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Garderen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van de warmtepomp-vergelijker bekijk je in enkele stappen erkende installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3886).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina check jij praktische toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Garderen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €23.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Garderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garderen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een fors lagere energierekening. Geholpen door een royale subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24800Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€15300 – €22900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4150 – €7325Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5250 – €6300Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €5600Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Garderen gebruikt plusminus 1580 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €270 tot €345. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €135 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€746
Buitenlucht2375kWh€507€239
Bodemwarmte1800kWh€358€388
Hybride1325 kWh + 575 M3€545€201

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Garderen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Barneveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Barneveld. Het betreft een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.barneveld.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Garderen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot gemiddeld €3150. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Garderen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1850.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€275, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
ATAGENERGION M HYBRID all 55 KW€1800,-
MDVMHC-V16W/D2RN113 KW€2600,-
Alpha InnotecSW 62H17 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Garderen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor verhinder je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!