Warmtepomp Achterveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Achterveld? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Achterveld.
warmtepomp-installateur-3792

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode-regio3792
Netnummer0342 (+31342)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Achterveld

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verscheidene toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Achterveld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Achterveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze website bekijk je eenvoudig installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3792).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. Bijgaand vind je bruikbare informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Achterveld heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €14.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.075 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Achterveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-achterveld

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6700. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2000. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels meerdere onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26900Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17100 – €20400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3950 – €6925Relatief voordelig
Lucht-water€4600 – €6125Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €6950Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Achterveld verbruikt om en nabij 1580 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schatten we op €210 tot €320. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €135 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€737
Buitenlucht2425kWh€479€258
Bodemwarmte1875kWh€332€405
Hybride1450 kWh + 450 M3€516€221

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Achterveld?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Barneveld?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er de interessante groene lening via de gemeente Barneveld. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.barneveld.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Achterveld. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €700 en kunnen oplopen tot €2400. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Achterveld (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1650.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ATAGENERGION M PLUS 77 KW€2000,-
MDVMHA-V16W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B13 KW€2600,-
Alpha InnotecSWCV162H316 KW€3400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Achterveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!