Warmtepomp Zevenaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Zevenaar? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. Hierna bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Zevenaar.
warmtepomp-installateur-6901

 • Goed voor het milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode-regio6901
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zevenaar

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zevenaar biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Zevenaar? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool tref jij bruikbare (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6901).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. In het volgende stukje vind je veelzijdige aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zevenaar kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.700 en €16.100. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.450 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Zevenaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zevenaar

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van een flinke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7400. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs hangt af van specifieke onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27000Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14800 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€4050 – €6400Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €6575goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2175 – €5850Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Zevenaar consumeert grofweg 1340 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €220 tot €325. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1150m3€740
Buitenlucht2325kWh€481€259
Bodemwarmte1825kWh€333€407
Hybride1575 kWh + 450 M3€518€222

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zevenaar?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Zevenaar. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.zevenaar.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zevenaar. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €550 en kunnen oplopen tot €2650. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zevenaar (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1825.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2200.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 182-P39 KW€5050,-
MideaMHC-V16W/D2RN813 KW€2600,-
TraneCXAX 020 SE LN39 KW€5050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Zevenaar aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente