Warmtepomp Wageningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Wageningen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €295,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal zaken. In het volgende kopje lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wageningen.
warmtepomp-installateur-6701

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcodegebied6701
Netnummer0317 (+31317)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wageningen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wageningen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wageningen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vind jij zonder problemen warmtepomp installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6701).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Bijgaand ontdek je uitgebreide adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wageningen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €16.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Wageningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wageningen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7200. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De factuur wordt bepaald aan de hand van verscheidene factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €24500Veel vermogen, erg duur
Water-water€15900 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6825Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4050 – €7250Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2750 – €6300Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wageningen verbruikt circa 1430 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €240 tot €305. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €190 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€734
Buitenlucht2575kWh€477€257
Bodemwarmte1800kWh€330€404
Hybride1400 kWh + 375 M3€514€220

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wageningen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Wageningen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening in de regio Wageningen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.wageningen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wageningen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €750 tot wel €2050. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wageningen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 417 KW€1850,-
MideaMHC-V9W/D2N87 KW€2000,-
TraneCXAX 017 HE LN33 KW€4450,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Wageningen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stedelijk gebied, Landelijk gebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!