Warmtepomp Lathum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Lathum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lathum.
warmtepomp-installateur-6988

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
Netnummer0313 (+31313)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lathum

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lathum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lathum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website vind je vandaag nog installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6988).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna lees jij toepasbare raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Lathum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.200 en €19.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.700 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Lathum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lathum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Via een hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7200. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke investering is afhankelijk van specifieke onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27200Passief koelen, relatief duur
Water-water€14700 – €21600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3500 – €6400Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5000 – €7475Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2675 – €6350Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lathum verbruikt plusminus 1340 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €275 tot €350. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €190 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€737
Buitenlucht2800kWh€516€221
Bodemwarmte1600kWh€369€369
Hybride1550 kWh + 375 M3€553€184

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lathum?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Zevenaar. Kort gezegd een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.zevenaar.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Lathum. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €750 tot wel €1950. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lathum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ016C(**)1 + EHVH16S18(**)3V12 KW€2350,-
RemkoWKF 180 Duo München26 KW€3900,-
CTCEcoAir 408 + CTC Ecologic5 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Lathum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!