Warmtepomp Angerlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Angerlo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met diverse elementen. Verderop bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Angerlo.
warmtepomp-installateur-6986

 • Een verantwoorde warme woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcodegebied6986
Netnummer0313 (+31313)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Angerlo

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat diverse versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Angerlo kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Angerlo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze tool lees je snel verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6986).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In het volgende stukje vind jij omvangrijke aanbevelingen aangaande de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Angerlo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €19.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.075 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Angerlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-angerlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een royale subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7900. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3200. De totaalprijs komt tot stand door meerdere aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23900Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17000 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5050 – €6450Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4300 – €6300Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2050 – €5550Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Angerlo verbruikt pakweg 1340 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €260 tot €315. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €200 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€735
Buitenlucht2725kWh€500€235
Bodemwarmte1900kWh€353€382
Hybride1525 kWh + 350 M3€537€198

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Angerlo?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er zijn enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Zevenaar. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.zevenaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Angerlo. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot maar liefst €1550. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Angerlo (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1900.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVH08S18(**)3V7 KW€2000,-
RemkoWKF 180 Duo Frankfurt26 KW€3900,-
CTAOptiHeat OH 1-18es grond/water18 KW€3600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Angerlo aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!