Warmtepomp Tolkamer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Tolkamer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een economische en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €290,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Tolkamer.
warmtepomp-installateur-6916

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Eenvoudig te programmeren
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
Netnummer0316 (+31316)
Gas-verbruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tolkamer

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verscheidene oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tolkamer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Tolkamer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker bekijk je vandaag nog de beste installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6916).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze website doorzoek jij toepasbare aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tolkamer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €20.800. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.025 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Tolkamer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tolkamer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2800. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26100Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €7500Zeer betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6900Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2625 – €5300Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Tolkamer verbruikt circa 1340 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €245 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €180 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€723
Buitenlucht2450kWh€492€231
Bodemwarmte1775kWh€347€376
Hybride1500 kWh + 350 M3€528€195

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Tolkamer?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij sluit je aan op jouw moderne HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Zevenaar. Dit is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.zevenaar.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Tolkamer. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €950 en kunnen oplopen tot €2600. Informeren naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Tolkamer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ongeveer €1800.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBH16(**)9W12 KW€2350,-
RemkoWKF 120 Duo Frankfurt17 KW€3000,-
Cooper&HunterCH-HP8.0SINK36 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Tolkamer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!