Warmtepomp Giesbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Giesbeek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Giesbeek.
warmtepomp-installateur-6987

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Giesbeek

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Giesbeek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Giesbeek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze website ontdek jij vandaag nog warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6987).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je actuele toelichtingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Giesbeek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €13.100. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.025 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Giesbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-giesbeek

Veel gekozen merken:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via interessante subsidies krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs wordt mede bepaald door allerlei onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €24800Kan ook koelen
Lucht-lucht€5250 – €6375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4650 – €7425Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2500 – €6750Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Giesbeek gebruikt plusminus 1340 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €250 tot €310. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €190 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€736
Buitenlucht2500kWh€508€228
Bodemwarmte2000kWh€361€375
Hybride1550 kWh + 450 M3€545€191

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Giesbeek?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zevenaar?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Zevenaar. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.zevenaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Giesbeek. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot doorgaans €2750. Informeren naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Giesbeek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1825.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVH16S18(**)3V12 KW€2500,-
RemkoWKF 180 Duo Frankfurt Solar26 KW€3900,-
CTCEcoAir 406 + CTC Ecologic4 KW€1700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Giesbeek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!