Warmtepomp Lobith

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lobith? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een relatief goedkope en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €230,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lobith.
warmtepomp-installateur-6915

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Verwarmen en koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode-regio6915
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lobith

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lobith kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Lobith? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker tref je vandaag nog (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6915).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem haalt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand vind jij omvangrijke aanbevelingen die gaan over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Lobith kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €21.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige gasketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Lobith (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lobith

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van actuele subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3500. De uiteindelijke kostprijs hangt af van specifieke aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27200Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14900 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €7100Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4350 – €7425Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €5400Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lobith gebruikt om en nabij 1340 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €255 tot €320. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €180 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€722
Buitenlucht2775kWh€484€238
Bodemwarmte1800kWh€339€383
Hybride1375 kWh + 475 M3€520€202

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lobith?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zevenaar?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Zevenaar. Kort gezegd een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.zevenaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lobith. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €825 tot doorgaans €3800. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lobith (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ong. €1800.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€250, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBH16(**)9W12 KW€2500,-
RemkoWKF 120 Duo Köln17 KW€3000,-
ClivetWSHN-XEE2 MF 16.258 KW€7600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Lobith aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee vermijd je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Herwen en Aerdt, Pannerden, Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!